Privatlivserklæring

Unlock the world - Study Abroad

Hos Educatius arbejder vi med unge mennesker, der oplever deres bedste år, og det at passe på de personoplysninger, du deler med os, er en vigtig del af dette. Vi vil have, at du har tillid til, at dine oplysninger er sikre hos os, og forstår, hvordan vi bruger dem for at tilbyde dig en bedre og mere unik og inspirerende oplevelse. Se Educatius Group AB’s website for mere information om os.

Hvad denne privatlivserklæring omfatter

Den dataansvarlige er Educatius Group (herefter benævnt “vi” eller “os”), en del af Educatius Group AB. Vi bestræber os på at gøre det rette ved indhentning, brug og beskyttelse af dine personoplysninger.

  1. Hvilken type af personoplysninger indhenter vi, og hvorfor gør vi det.
  2. Hvornår og hvordan deler vi dine personoplysninger indenfor Educatius Group og andre organisationer.
  3. Dine valgmuligheder, inklusive adgang til og opdatering af dine personoplysninger.

Vi har forsøgt at holde denne erklæring så enkel som mulig, men hvis du ikke er bekendt med begreber som dataansvarlig, særlige kategorier af personoplysninger, kan du læse mere om disse og andre under Vigtige begreber.

1. Hvilke personoplysninger indhenter vi

Når du registrerer dig, kan du afgive:

• Dine personlige oplysninger, inklusive, men ikke begrænset til; din adresse, e-mailadresse, telefonnummer og fødselsdato

• Dine login-oplysninger til din konto, såsom dit brugernavn og det password du har valgt.

Når du browser på vores websites eller benytter vores mobilapps, kan vi indhente:

• Rejsepræferencer

• Information om din færden på vores websites og mobilapps

• Information om klik på vores annoncer, inklusive dem der vises på andre organisationers websites

• Information om din adgang til vores digitale services, inklusive operativsystem, IP-adresse, online identifikationer og browseroplysninger

• Sociale præferencer, interesser og aktiviteter

Når du eller dit barn rejser med os, kan vi indhente:

• Passagerinformation, pasoplysninger, detaljer fra anden personlig dokumentation

• Forsikringsoplysninger

• Relevante medicinske oplysninger og enhver særlig anmodning samt anmodninger i forbindelse med diæt, religion eller handicap

• Information om dine køb, hvordan du betaler for dem og kredit- eller anden betalingsinformation

• Information om din færden på vores websites og mobilapps

• Information om klik på vores annoncer, inklusive dem der vises på andre organisationers websites

• Information om din adgang til vores digitale services, inklusive operativsystem, IP-adresse, online identifikationer og browseroplysninger

• Sociale præferencer, interesser og aktiviteter

Når du kontakter os eller vi kontakter dig eller du deltager i kampagner, konkurrencer, undersøgelser eller spørgeskemaer om vores services, kan vi indhente:

• Personoplysninger du afgiver, når du får kontakt med os, herunder via e-mail, post og telefon eller gennem sociale medier, såsom dit navn, brugernavn og kontaktoplysninger

• Oplysninger om e-mails og anden digital kommunikation vi har sendt til dig, og som du har åbnet, inklusive ethvert link du klikker på i disse

• Din feedback og dine bidrag til kundeundersøgelser og spørgeskemaer

Andre kilder til personoplysninger:

• Vi kan benytte personoplysninger fra andre kilder, som fx specialfirmaer der leverer information, salgspartnere og offentlige registre

• Dit forsikringsselskab, deres agenter og medicinsk personale kan afgive relevante personoplysninger og særlige kategorier af personoplysninger til os i situationer, hvor vi/de har brug for at handle på dine vegne eller i andre kunders interesse eller i en nødsituation

• Hvis du logger på med dine adgangsdata fra sociale netværk for at oprette forbindelse til vores platforme og online services f.eks. Facebook, Google+ og Twitter, indvilliger du i at dele dine oplysninger med os. For eksempel dit navn, e-mailadresse, fødselsdato, fødested og enhver anden information du vælger at dele med os

Personoplysninger du afgiver om andre personer:

• Vi benytter personoplysninger om andre personer som du leverer, fx dine forældre / børn / søskende

• Ved levering af andre personers oplysninger, skal du sikre dig, at de er indforstået med dette, og at du har tilladelse til at afgive dem. Du skal også sikre dig, hvor det er relevant, at de har forstået, hvordan vi kan benytte deres personoplysninger.

Brug af dine personoplysninger
Vi bruger dine personoplysninger på flere måder, som forklaret herunder.

Til levering af de produkter og ydelser du bestiller
Vi har brug for at behandle dine personoplysninger, så vi kan administrere din konto eller reservation, levere de produkter og ydelser du ønsker at købe og hjælpe dig med andre ordrer og refusioner, du måtte bede om.

Til at administrere vores produkter, ydelser og daglige forretning
Vi benytter dine personoplysninger til at administrere og forbedre vores produkter, websites, mobilapps og andre ydelser.

Vi overvåger, hvordan vores ydelser benyttes for at beskytte dine personoplysninger, registrere og forebygge svindel, anden kriminalitet og misbrug af vores services. Det hjælper os til at sikre, at du kan benytte vores services på en sikker måde.

Vi kan også benytte personoplysninger til at behandle og administrere sikkerhedsoperationer, ulykker eller andre lignende hændelser, inklusive medicinske og forsikringsmæssige formål.

Vi benytter personoplysninger til at gennemføre markedsundersøgelser og intern forskning og udvikling, og udvikle og forbedre vores produktsortiment, services, IT-systemer, sikkerhed, knowhow og måden vi kommunikerer med dig.

Vi sikrer dig en personlig oplevelse
Vi ønsker at sikre, at markedsføring relateret til produkter og ydelser fra os og vores underleverandører, forhandlere og Educatius Group AB, inklusive online markedsføring, er relevant for dine interesser.

Hertil kan vi benytte dine personoplysninger til bedre forståelse af dine interesser, så vi kan forsøge at forudse, hvilke andre services og informationer du kunne være interesseret i. Det gør os i stand til at skræddersy vores kommunikation og gøre den mere relevant og interessant for dig.

Ved at se på din browseradfærd og interesser kan vi opnå en bedre forståelse af dig som kunde, og det gør os i stand til at tilbyde dig mere personlige tilbud og services.

Vi kan også måle dine besvarelser i forbindelse med markedsføringskommunikation relateret til produkter og services, vi tilbyder, hvilket gør os i stand til at tilbyde dig produkter og services, der bedre dækker dine behov som kunde.

Hvis du ikke ønsker at modtage en personlig service fra os, kan du ændre dine præferencer online, telefonisk eller skriftligt (f.eks. via e-mail) til enhver tid. Vi vil opdatere dine oplysninger hurtigst muligt derefter.

Vi vil gerne tage kontakt og interagere med dig
Vi ønsker at servicere dig bedre som kunde, så hvis du kontakter os, f.eks. pr. e-mail, post og telefon eller via sociale medier, kan vi benytte dine personoplysninger fx i forbindelse med afklaring af spørgsmål eller hjælp til dig.

Vi har brug for at behandle dine personoplysninger, så vi kan administrere kampagner og konkurrencer, du deltager i, inklusive dem vi afholder med vores underleverandører og salgspartnere. Hvis du f.eks. vinder en præmie.

Vi kan indbyde dig til at deltage i kundeundersøgelser, spørgeskemaer og andre markedsundersøgelser gennemført af Educatius Group AB og andre organisationer på vores vegne.

Vi sælger ikke dine personoplysninger til tredjeparter.

Markedsføring
En gang imellem udsender vi relevante tilbud og nyheder om vores produkter og services på diverse måder, inklusive e-mail. Vi gør det kun, hvis du tidligere har givet samtykke til at modtage denne markedsføring.

Når du booker eller registrerer dig hos os, spørger vi dig, om du ønsker at modtage markedsføring. Du kan ændre dine præferencer online, telefonisk, ved brug af linket Framelding i vores markedsførings-e-mails på ethvert tidspunkt. Valget er selvfølgelig helt dit eget, men hvis du siger, at du ikke ønsker at modtage markedsføring fra os, vil det forhindre dig i at modtage tilbud og kampagner, du kunne være interesseret i.

Du kan stadig modtage service-relateret kommunikation fra os. For eksempel bekræftelse af betaling og levering af vigtig information om brugen af vores produkter og services.

Markedsundersøgelser
Vi vil gerne høre din mening som hjælp til forbedring af vores produkter og services, så vi kan have behov for at kontakte dig i forbindelse med markedsundersøgelser. Du bestemmer altid selv, om du vil deltage eller fortsætte i vores markedsundersøgelser.

2. Deling af personoplysninger med leverandører og salgspartnere

For at kunne levere de produkter eller services du bestiller, kan vi have behov for at dele personoplysninger med leverandører af dine rejsearrangementer, herunder flyselskaber, hoteller og transportselskaber.

Vi samarbejder også med nøje udvalgte leverandører, der udfører bestemte funktioner på vores vegne. For eksempel, selskaber der hjælper os med IT-ydelser, lagring og samkøring af data, markedsføring, annoncekampagner, markedsundersøgelser, betalingsformidlinger og levering af produkter og services.

Vi kan have behov for at dele dine personoplysninger for at etablere, udøve eller forsvare vores juridiske rettigheder; dette omfatter levering af personoplysninger til andre med henblik på forebyggelse af svindel og reduktion af kreditrisiko.

Når vi udleverer personoplysninger til andre organisationer, kræver vi, at de opbevares sikkert, og at de ikke anvender dine personoplysninger til egne markedsføringsformål.
Vi udleverer kun et minimum af personoplysninger, der tillader leverandører og salgspartnere at levere deres ydelser til dig og os.

Udlevering af personoplysninger til offentlig myndighed
For at du/dit barn kan rejse, kan det være påkrævet (ved lovgivning på afrejse- eller ankomstdestinationen) at afgive og behandle personoplysninger i forbindelse med immigration, grænsekontrol, sikkerhed og anti-terrorisme-formål, eller ethvert andet formål der skønnes passende.

Det kan være påkrævet, at vi udleverer et minimum af nødvendige personoplysninger til anden offentlig myndighed, hvis det er pålagt ved lovgivning, eller hvis det er juridisk tilladt.

Deling af personoplysninger indenfor Educatius Group
Vores Privatlivserklæring er gældende for alle ydelser tilbudt af Educatius Group, men udelukker ydelser, der er underlagt separat privatlivserklæring og ikke inkluderer denne privatlivserklæring. Vi kan have behov for at udlevere et minimum af nødvendige personoplysninger til andre selskaber i Educatius Group, for eksempel i forbindelse med levering af produkter og services du bestiller, for at administrere og forbedre vores produkter, services og daglige drift, for at hjælpe med at gøre din oplevelse mere personlig, efter behov at tage kontakt og interagere med dig, og, hvis tilladt og passende, i forbindelse med markedsføring eller markedsundersøgelser.

Beskyttelse af dine personoplysninger
Vi ved, hvor vigtigt det er at beskytte og administrere dine personoplysninger. Vi træffer passende sikkerhedsmæssige foranstaltninger, der hjælper med at beskytte dine personoplysninger mod utilsigtet tab og uautoriseret adgang, brug, ændring og offentliggørelse.

Dine oplysningers sikkerhed afhænger også af dig. For eksempel, hvor vi har givet dig, eller hvor du har valgt et password for adgang til services, er du ansvarlig for at holde dette password fortroligt.

Personoplysninger, vi indhenter fra dig, kan blive overført til og lagret på en destination udenfor det Europæiske Økonomiske Fællesskab (EØF). De kan også blive behandlet af organisationer udenfor EØF, der arbejder for os eller for en af vores leverandører. Vi træffer passende foranstaltninger, for at dine personoplysninger forbliver tilstrækkeligt beskyttet og behandles i henhold til denne erklæring. Denne beskyttelse omfatter, men er ikke begrænset til, passende kontraktklausuler, som standard kontraktklausuler godkendt af EU-Kommissionen, og passende sikkerhedsforanstaltninger.

Dataopbevaring
Vi opbevarer kun dine personoplysninger i den tid, det er påkrævet for den anvendelse, der er fastlagt i denne Privatlivserklæring og/eller juridiske og lovgivningsmæssige krav. Efter denne periode slettes personoplysninger på sikker vis. Hvis oplysninger skal benyttes efter denne periode, til analytisk, historisk eller andet legitimt forretningsmæssigt formål, træffer vi de nødvendige foranstaltninger for at anonymisere disse oplysninger.

Om cookies og lignende teknologier
Cookies er små datafiler, der tillader et website at indhente og opbevare udvalgte data på din PC, bærbare computer eller mobile enhed. Cookies hjælper os til at levere vigtige egenskaber og funktioner på vores websites og mobilapps, og vi bruger dem til at forbedre kundeoplevelsen. Se vores separate Cookie-erklæring.

Links til andre websites
Vores websites eller mobilapps kan indeholde links til websites, der drives af andre organisationer, der er underlagt deres egne privatlivserklæringer. Husk at læse disse betingelser og privatlivserklæringer grundigt inden du afgiver personoplysninger på et website tilhørende en anden organisation, da vi ikke påtager os noget ansvar for websites tilhørende andre organisationer.

Funktioner fra sociale medier
Vores websites eller mobilapps kan indeholde funktioner fra sociale medier såsom Facebook, Twitter, Google+ og Pinterest, der har deres egne privatlivserklæringer. Husk at læse deres betingelser og privatlivserklæringer grundigt inden du afgiver personoplysninger, da vi ikke påtager os noget ansvar for disse funktioner.

3. Adgang til og opdatering af dine personoplysninger, samt klager

Du har ret til at bede om en kopi af de personoplysninger, vi opbevarer om dig, men du kan også finde dine personoplysninger online på din konto eller reservation. Du kan skriftligt anmode om en kopi af andre personoplysninger, vi har om dig.

Du bedes notere de nødvendige oplysninger, for at vi kan identificere og lokalisere dine personoplysninger. Hvor det er muligt at give online adgang, gør vi dette gratis, bortset fra hvor der bestilles yderligere kopier. I dette tilfælde kan vi opkræve et rimeligt gebyr baseret på de administrative omkostninger.

Vi vil gerne sikre, at de personoplysninger, vi har om dig, er nøjagtige og opdaterede. Hvis nogen af oplysningerne er ukorrekte, bedes du give os besked.

Du kan også bede om at få dine personoplysninger korrigeret eller slettet, protestere mod behandlingen af dine personoplysninger og hvor det er teknisk muligt bede om overdragelse af dine personoplysninger til en anden organisation.

Vi opdaterer eller sletter dine oplysninger, hvis vi ikke skal bruge dem til legitime forretningsmæssige eller juridiske formål.

Du kan også kontakte os med klager vedrørende vores indhentning, lagring eller brug af dine personoplysninger.

Bemærk at vi kan bede dig bekræfte din identitet, inden vi kan behandle din anmodning eller klage. Vi kan også bede dig om yderligere information for at sikre, at du har bemyndigelse til en sådan anmodning eller klage, hvis du kontakter os på vegne af en anden.

Retsgrundlag for behandling af personoplysninger
Vi indhenter og anvender kun dine personoplysninger, hvis mindst en af de følgende betingelser er opfyldt:

• Vi har din tilladelse;

Eksempel: Kundekonto
Du giver os tilladelse til at behandle dine personoplysninger, når du registrerer dig hos Educatius Group.

• For at opfylde en kontrakt med dig eller træffe foranstaltninger forud for indgåelse af en kontrakt;

Eksempel: Til levering af de produkter og ydelser du bestiller

Vi har behov for at behandle dine personoplysninger, så vi kan administrere din reservation, levere de produkter og ydelser du ønsker at købe og hjælpe dig med andre ordrer og refusioner, du måtte bede om.

• Det er nødvendigt for at opfylde juridiske forpligtelser

Eksempel: Udlevering af personoplysninger til offentlig myndighed

For at du/dit barn kan rejse, kan det være påkrævet (vedlovgivning på afrejse- eller ankomstdestinationen) at afgive og behandle personoplysninger i forbindelse med immigration og grænsekontrol.

• Det er nødvendigt for at beskytte dine eller andres vitale interesser

Eksempel: I en nødsituation

Dit forsikringsselskab, deres agenter og medicinsk personale kan afgive relevante personoplysninger og særlige kategorier af personoplysninger til os i situationer, hvor vi/de har brug for at handle på dine vegne eller i andre kunders interesse eller i en nødsituation.

• Det er i offentlig interesse, eller vi har officiel bemyndigelse, eller

Eksempel: Sikkerhedsmæssige operationer

Vi kan også benytte personoplysninger til at behandle og administrere sikkerhedsoperationer, ulykker eller andre lignende hændelser, inklusive medicinske og forsikringsmæssige formål.

• Det er i din eller tredjeparts legitime interesse, og denne ikke overgås af dine interesser eller rettigheder.

Eksempel: At sikre dig en personlig oplevelse

Vi kan benytte dine personoplysninger til bedre forståelse af dine interesser, så vi kan forsøge at forudse, hvilke andre produkter, services og informationer du kunne være interesseret i. Det gør os i stand til at skræddersy vores kommunikation og gøre den mere relevant og interessant for dig.

Hvor vi har brug for at behandle særlige kategorier af personoplysninger, for eksempel helbredsoplysninger af medicinske årsager, gør vi kun dette, hvis en eller flere af de følgende yderligere betingelser er opfyldt. For eksempel, hvis vi har din udtrykkelige accept; det er nødvendigt for at beskytte dine eller tredjeparts vitale interesser og du er fysisk eller juridisk ude af stand til at give din accept; det er nødvendigt for at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav; det er nødvendigt af årsager underlagt betydelig offentlig interesse.

Ændringer i vores erklæring
Denne erklæring erstatter alle tidligere versioner. Vi kan ændre denne erklæring på ethvert tidspunkt, så tjek regelmæssigt vores websites for opdateringer. Hvis ændringerne er markante, vil vi levere et passende varsel på vores websites.

Seneste revision: 22. maj 2018

Forklaringer

Dataansvarlig: Den dataansvarlige fastlægger formål og metode for brug af personoplysninger.

Europæiske Økonomiske Fællesskab (EØF): EU-medlemslande samt Norge, Island og Lichtenstein.

Online markedsføring: Markedsføringsmeddelelser du kan se på internettet.

Særlige kategorier af personoplysninger: Dette er kategorier af personoplysninger der afslører racemæssig eller etnisk oprindelse, politisk standpunkt, religiøs eller filosofisk overbevisning, medlemskab af fagforening, genetiske data, biometriske data med henblik på unik identifikation af en person, helbredsoplysninger, samt oplysninger vedrørende en persons sexliv eller seksuelle orientering.

US Secure Flight Data: Transportation Security Administration (TSA) i USA kræver, at du afgiver dit fulde navn, fødselsdato og køn af hensyn til screening på observationslister. Du kan også oplyse dit Redress-nummer hvis tilgængeligt. Manglende afgivelse af oplysninger kan medføre afvisning i forbindelse med transport eller afvisning ved indgangen til boardingområdet. TSA kan dele den information, du afgiver, med politi- og efterretningsmyndigheder eller andre autoriserede myndigheder. Se TSA’s website for flere oplysninger.

Begynd din planlægning