7:31 03rd maj 2021

Majas udvekslingsår i Missouri

Hvorfor tog jeg på udveksling til USA

Mit navn er Maja og jeg er lige nu på udveksling i Kansas City, Missouri i USA i skoleåret 2020/21. Jeg valgte at tage på udveksling, da jeg for det første ønskede at blive bedre til engelsk. Jeg var ikke den bedste til engelsk da jeg tog afsted og jeg var super usikker i at snakke det, det ønskede jeg ændrede sig. Udover sproget, ville jeg virkelig gerne opleve noget nyt. Jeg har altid elsket at rejse og opleve nye ting. Jeg ville gerne opleve en ny kultur, møde nye mennesker og prøve at leve på en ny måde. Sidst, men ikke mindst synes jeg det var en god mulighed for at få en lille pause fra skole og fokusere på at opleve i stedet for, inden at jeg meget snart skal til at starte på gymnasiet hjemme i Danmark.

De fedeste oplevelser

Jeg har haft mange vildt fede oplevelser, men må sige, at min tur til Las Vegas med 2 andre udvekslingsstudenter (en fra Danmark og en fra Belgien) og min lokale koordinator var helt igennem fantastisk. Vi så blandt andet Death Valley i Californien, Grand Canyon i Arizona og Hoover Dam. Jeg har også haft muligheden for at se et par amerikanske fodboldkampe. Kansas City har et super godt amerikansk fodboldhold, så det var en vild oplevelse. Udover det var jeg super vild med Prom. Jeg elskede alle forberedelserne inden, som at finde den perfekte kjole, finde høje hæle, få lavet negle, hår, makeup og så tage billeder og spise. Det var så hyggeligt. Jeg har nok haft de sjoveste stunder med min værtsmor. Min værtsmor og jeg har fået et virkelig tæt bånd og vi pjatter og har det sjovt hver eneste dag sammen. Jeg kan snakke med hende om alt og hun er altid klar til at lytte til mig. Vi kan lave sjov med hinanden, men også snakke seriøst sammen. Mit år ville ikke være det samme uden hende og alle andre mennesker, jeg har mødt herovre.

Udveksling under en pandemi

Jeg må indrømme, at mit år har været mere anderledes, end jeg troede det ville være, inden jeg tog afsted. Ikke på en dårlig måde, bare anderledes. Der var desværre en del ting jeg ikke fik oplevet på grund af Corona. For eksempel football games og homecoming, men til gengæld fik jeg oplevet en masse andre super fede ting, som jeg måske ikke kunne have gjort hvis Corona ikke havde været der og jeg derfor skulle gå i skole 5 dage om ugen (fra september til april gik jeg kun i skole fysisk 2 dage om ugen).

Hvis jeg skulle give nogle råd til alle jer fremtidige udvekslingsstudenter, ville det helt klart være at tænke positivt så meget som muligt. Der er dårlige dage, der er tider hvor du bare har lyst til at ligge i sengen hele dagen. Det er normalt, men det er vigtigt at du så vidt muligt tænker positivt og får det bedste ud af hver eneste dag, for du er kun afsted 10 måneder og tiden flyver afsted. Fokuser på hvad du har i det land du er i og lev i nuet. Det er det bedste du kan gøre. Udover det, er det selvfølgelig vigtigt at være åben. Det råd hørte jeg meget inden jeg tog afsted og jeg må indrømme at jeg tænkte: “Det er intet problem, det kan jeg sagtens!”, men det er ikke så nemt som det lyder desværre. Du skal krydse nogle grænser og det kan være udfordrende, men det hjælper dig med at udvikle dig så meget som person. Jeg håber at i alle får det bedste år! Husk at nyde det!

Vil du også gå på high school i USA? Så send os din forespørgsel i dag og vi sørger for at hjælpe dig afsted!

Maja i Missouri

Maja i Missouri

USA

En oplevelse for livet

At være udvekslingsstudent er en once-in-a-lifetime oplevelse, som vil forme din fremtid. Bestil en vejledningssamtale med os eller download vores High School guide og begynd planlægningen af dit udvekslingsår.