12:16 20th November 2019

Livet i USA indtil videre

Hej igen!

Som sagt, jeg er lige nu på udveksling i Michigan, USA, hvor jeg bor hos min værtsmor, Sarah og hendes kat Hazel. På min skole er der 650 elever, heraf 19 udvekslingsstudenter fra 8 lande. Selve byen jeg bor i hedder Belding. Belding er en lille by, hvor alle kender alle.

Jeg har nu været her i 3 måneder, og har indtil videre oplevet så mange fantastiske ting.

Homecoming!

På min skole er der både Spirit week og Homecoming. Det var mega sjovt!

I løbet af Spirit Week havde vi et forskelligt tema hver dag: Pyjamas day, Harry Potter day, Your favorite movie character day, Western day og til sidst School colors day, hvilket på Belding High School betyder at man møder op i farverne sort og orange.

Jeg prøvede at være med så meget jeg kunne, og det var sjovt at gå ned ad gangen på skolen og se de sjove kostumer folk havde på. Hver dag havde vi også forskellige konkurrencer, hvor årgangene konkurrerede imod hinanden om at få flest point. Min årgang vandt – selvfølgelig!

Fredag aften havde vi så vores homecoming game, hvor Belding High School desværre tabte. Det var nu alligevel en rigtig god aften.

Lørdag aften stod den på Homecoming Dance. Jeg var taget hjem til en veninde for at gøre mig klar om eftermiddagen. De går virkelig op i kjoler, hår og fotografering, og i vores fineste kjoler tog vi til skolen kl 20, hvor selve Homecoming Dance startede. Vores tema i år var Hollywood så den stod på glamour og man havde pyntet hele kantinen med glitter.

Jeg havde en rigtigt god aften, med det var også meget anderledes i forhold til alt jeg nogensinde har prøvet i Danmark. F.eks. drikker unge amerikanerne jo ikke til deres fester.

Halloween

Halloween var også en kæmpestor ting herovre. Alle klædte sig ud, selv dem på min alder og ældre. Trick og treat var heller ikke som vi gør det i Danmark, selvom vi tror vi gør det ligesom i USA. Gaderne var fyldte med folk og næsten alle huse havde pyntet op, og folk stod klar med kæmpe skåle af slik.
Chicago
En sidste oplevelse jeg vil dele med jer denne gang, er en fantastisk tur til Chicago som jeg var på sidste weekend. Jeg blev inviteret med af en anden udvekslingsstudent fra Kasakhstan og hendes værtsmor, og det er bare med at sige JA til sådan en invitation!

Chicago er den fedeste by, og hvis I nogensinde får chancen for at komme dertil, vil jeg klart anbefale det.

Hverdagen

I hverdagen er der travlt med mange forskellige ting. Skolen starter kl 7:25 og slutter kl 14:30. Efter skole går jeg til drama til kl 16:30, og når jeg kommer hjem, står den på lektier og tid sammen med vennerne. På min skole får vi ret mange lektier for, så det var lige noget jeg skulle vænne mig til.

Jeg er ”Senior” ? (12. klasse) på min skole, og lige nu er vi igang med at planlægge graduation, hvilket jeg glæder mig mega meget til, så der skal bestilles ”cap and gown” osv. Det bliver stort!

Om lidt er det Thanksgiving, jul og nytår – nye oplevelser venter og tiden går bare derudaf. For kort tid siden havde jeg Explorius’ Snapchat. Det var sjovt at dele ud af alt det der optager mig her. Hvis man vil se mere til mig og mit udvekslingsår, kan man følge mig på Instagram eller Youtube.

Der er så meget at fortælle, og for bare et år siden var det mig, der fulgte andre på deres udveksling til stor inspiration.

Efter at havde været afsted i nu 3 måneder, kan jeg allerede mærke at jeg er blevet meget bedre til engelsk og jeg er blevet meget mere selvstændig. Det kan være hårdt til tider, men jeg har fået rigtig gode venner som altid er der for mig. Og prøver også ikke at have så megen kontakt med mine venner og familie derhjemme.

Jeg glæder mig til at se hvad resten af mit år byder på…

– Freya

Instagram: Freya.stendal

Snapchat: freya.stendal

Facebook: Freya Stendal

E-mail: freyastendal@gmail.com

Freya blogger fra sit udvekslingsår i USA. Vil du også gå på high school i USA? Så send os din forespørgsel i dag og vi sørger for at sende dig afsted!

Freya i Michigan

Freya i Michigan

USA

En oplevelse for livet

At være udvekslingsstudent er en once-in-a-lifetime oplevelse, som vil forme din fremtid. Bestil en vejledningssamtale med os eller download vores High School guide og begynd planlægningen af dit udvekslingsår.