15:13 22nd September 2015

To familier og en fødselsdag

Sprogskolen

De sidste to uger har været meget oplevelsesrige, og jeg har slet ikke haft tid til at skrive på bloggen. Da jeg ankom til Angoulême, blev jeg mødt af den familie, jeg skulle bo hos under de to uger på sprogskolen.

Allerede første aften blev jeg inviteret med til fødselsdagsfest, da både min værtssøster og hendes veninde lige var fyldt 18 år. Jeg var meget træt efter nogle tætpakkede dage i Paris, men jeg sagde selvfølgelig ja alligevel. Jeg havde fået at vide, at det kun ville blive et par veninder, men da jeg ankom fandt jeg ud af, at ”et par veninder” betød et par veninder + forældre og søskende. Derudover kom deres bedsteforældre, onkler og tanter også, og jeg fik hurtigt travlt med at udveksle kindkys med alle disse nye mennesker.

Jeg tilbragte aftenen sammen med min værtssøster Soline og hendes veninder. Jeg forstod ikke rigtig noget af hvad de sagde, så vi endte med at tale en underlig blanding af engelsk og fransk, og det var faktisk en rigtig sjov aften. Dagen efter var mere rolig, og min værtsmor tog mig med ind til byen Angoulême, og derefter tog hun mig med ud for at se et stort slot!

Den første weekend var det hele meget overvældende, og jeg kunne slet ikke vænne mig til at høre fransk. Derfor var det mest dem der snakkede, og jeg sagde ikke selv så meget, men det blev bedre i løbet af de to uger.

Sprogskolen var rigtig hyggelig. Det var dejligt at være sammen med de andre udvekslingsstudenter, som jeg blev rigtig gode venner med, og samtidig blive lidt bedre til fransk. Jeg kunne virkelig mærke, at jeg lærte lidt hver dag, og jeg kunne snakke mere og mere med familien.

I weekenden kom jeg med på kanotur sammen med familien og en stor gruppe af deres venner. Den anden uge af sprogskolen gik lynhurtigt, og før jeg fik set mig om, skulle jeg videre. Den sidste aften havde familien købt kage og et par gaver til mig, fordi jeg fyldte 16 dagen efter. Det havde jeg slet ikke regnet med, så jeg blev vildt glad! Jeg fik en tegneserie på fransk, fordi Angoulême er kendt for tegneserier, og en halskæde med en lille kano af træ.

Næste dag blev jeg fulgt ud til stationen, hvor jeg sagde farvel til værtsfamilien og de andre udvekslingsstudenter. Jeg håber, at jeg kan komme til at se de andre danskere igen, når året er omme. Jeg kom på toget til Bayonne, hvor jeg blev mødt af min værtsmor og værtssøster.

Første weekend hos familien

Allerede få timer efter min ankomst fik de gæster, for min værtssøster Héléna var også lige fyldt 16. Hun fik 8 venner på besøg. Det var varmt, så vi var ude hele eftermiddagen og badede i poolen, spillede bordtennis og spiste kage. Héléna åbnede fødselsdagsgaver, og jeg gav hende en hoptimist fra Danmark. Jeg fik også et armbånd af hende og et stort håndklæde med mit navn på fra familien. Mit navn stod også på kagen, da det jo rent faktisk var min fødselsdag den dag.

Om aftenen så vi alle sammen en amerikansk gyserfilm med fransk tale. Jeg var så træt, at jeg faldt i søvn under filmen, så jeg havde heller ikke noget problem med at sove bagefter.

Næste dag var igen mere rolig. Mine værtsforældre tog mig med rundt for at se Biarritz, som er den store by lige i nærheden. Byen ligger ud til vandet, og der er ekstremt smukt over det hele. Jeg fik også givet dem de gaver, jeg havde taget med fra Danmark. Mine værtsforældre fik en lille Kähler vase og en dåse med lakrids-chokolade fra Johan Bülow. Begge mine værtssøstrer fik halskæder fra Pilgrim, og min værtsbror fik en lille sportstaske fra Hummel. Jeg tror, de blev glade for gaverne. Jeg havde en rigtig dejlig dag i skønne Frankrig, og jeg er meget glad for min værtsfamilie.

Sara i Biarritz

Sara i Biarritz

Frankrig

En oplevelse for livet

At være udvekslingsstudent er en once-in-a-lifetime oplevelse, som vil forme din fremtid. Bestil en vejledningssamtale med os eller download vores High School guide og begynd planlægningen af dit udvekslingsår.